Bezár

Dél-Dalmácia


A Dalmácia déli részén lévő szigeteket (Korcula, Mljet és Lastovo)  az érintetlen természet, öblöcskék, a halászat, az  olajbogyó termesztése, a történelmi hagyományok,
a pihenés  jellemzik.

Korcula a csodálatos szigetek, barlangok, öblök, tengerparti paloták és a világjáró Marko Polonak szülófalva.  A mai napig őrzik a "Moreška" vitézi játékok hagyományát.
A Korcula sziget védőszentjének napján, a keresztények és a törökök közötti  harc emlékére rendezik ezt a játékot. 

Korcula sziget ideális nyaralóhely lehet a sport iránt  rajongóknak is.

Mljet sziget a nyolcadik legnagyobb sziget Horvátországban. A sziget nyugati része  a Mljet Nemzeti Parkhoz tartozik, ahol számos mélyedés alakult ki, melyeket a helyiek sós vagy iszapos tavaknak hívnak.

A Nagy tó melletti szigeten  római épületek és a magas várfallal körbevett Benedek rendi kolostor maradványai taláhatóak. Buja növényzete "zöld szigetnek" is nevezik, mely a tavai miatt  vált világhíressé.

Mljet sziget a búvárkodás  kedvelői részére is vonzó lehet. A legismertebb az Odisea barlang, ahová a tengerbõl is be lehet jutni.  A tengerrel körülvett szigetecske, hatalmas sziklákkal, rekreativ programokkal ideális üdülõhely.

Tudta-e?

hogy Korcula utcáira jellemző a  természetes légkondicionáló hatás. Az utcái úgy vannak kiépítve, hogy a természetes levegő áramlás szinte állandó és ezért a legforróbb nyári napokon is megtartja a hûvös levegőt

Teljes szálláskínálatunkat ide kattintva lehet megnézni





Az összes termék ide kattintva elérhető!

A cégünk adatokat nem tárol, harmadik félnek személyes adatokat nem ad át,
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.